Георги Божков: Простираме се „според чергата“

0
1662

Това каза в отговор на въпрос за подготовката за участие във втория по сила евротурнир наставникът на шампионките от „Дунав 8806“ Георги Божков. По обясними причини той се въздържа от назоваване на конкретни имена, влезли в полезрението му. Единственото което съобщи е, че подготовката на „сините феи“ ще започне на 1 септември.

dunav8806-mersin_paris31Твърде вероятно е русенските фенове на баскетбола да видят някои познати лица по време срещите от „Еврокъп“, каза още Божков в отговор на въпрос за коментар на съперниците на русенския тим. Сред тях са сестрите Кортни и Ашли Парис, които през 2013 г. бяха в състава на турския „Мерсин“, с който „Дунав 8806“ беше в една група. Сега Ашли, която беше топреализатор в двата мача тогава, е в състава на „Истанбул Юниверситеси“. Според Божков, турският тим вероятно ще бъде лидер в групата. Миналата година играха полуфинал за Купа Европа и имат отлични баскетболистки, коментира наставникът на „сините феи“.

Кортни Ашли пък е в състава на руския „Енергия“, който според Божков също е на много високо ниво. „Голямата неизвестна“ е шведският „Нортланд Лулеа“. Гостуването там ще бъде свързано с много тежко пътуване и първата ни цел е да подготвим логистиката за този мач“, добави треньорът на „Дунав 8806“.