ГЕРБ и ПП се договориха за работни групи по приоритетни политики

0

ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“ се договориха за съставянето на експертни групи, които да търсят консенсус за приоритетните за страната политики.

Това стана на открита среща в Народното събрание инициирана от ГЕРБ. Срещата се проведе с уговорката, че не става въпрос за преговори за сформиране на мнозинство, а за осигуряването на възможност за провеждане на належащи политики.

Асен Василев и Кирил Петков призоваха за подкрепа на внесената от „Продължаваме Промяната“ декларация с искане служебният кабинет да внесе бюджет за догодина. От ГЕРБ отговориха, че фискалната прогноза на „Продължаваме промяната“ се разминава с прогнозата на други организации и ако не се сбъдне, има риск държавата да изпадне в още по-голям дълг. От ГЕРБ заявиха, че са готови и за сериозен дебат по антикорупционното законодателство и правосъдната реформа. На свой ред ГЕРБ поставиха въпроса за мерки за цените на горивата и енергоносителите. Те призоваха темата за бюджета и фискалната политика да бъде обсъдена на следваща среща, за да могат експертите да направят точни изчисления.

От „Продължаваме промяната“ се съгласиха срещите в този формат да продължат. Кирил Петков изтъкна, че партията остава на ясната позиция като конструктивна опозиция и няма да подкрепи първи мандат на ГЕРБ.

Двете партии се разбраха срещите на продължат между работни групи по определени сектори като в тях е възможно да участват и представители на служебното правителство и на други политически сили, за да се търси максимално съгласие.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук