ГЕРБ и СДС в Русе: Общината отива към фалит!

0

Опасения относно финансовата стабилност на Община Русе изразиха съветниците от групите на ГЕРБ и СДС в Общинския съвет.

По думите на Станимир Станчев от СДС със изтеглените и планирани заеми Общината реално се води към фалит. От партията смятат, че тази политика с теглене на кредити ще породи финансови сътресения за общината, които всички ние трябва да плащаме.

„За да обслужваме заемите, които ще поемем, както и евентуални бъдещи санкции, няма как да минем без увеличение на данъците. Това е голямата бомба, която залага тази администрация и това трябва да е ясно“, коментира Станчев.

На същата позиция са и колегите им от ГЕРБ. Председателят на групата общински съветници Орлин Дяков припомни, че все още имат да се изплащат около 7 млн. лв. от предишния кредит за ремонт на улиците. За бъдещия плувен комплекс са гласувани 10 млн.лв. кредит, сега се искат още 12 млн.лв. за асфалтиране на улици след „водния проект“. Освен това ще се вземат пари за улично осветление. Според сметките на съветниците от ГЕРБ заемите ще достигнат близо 35 млн.лв.

„87 млн. лв. са собствените приходи на общината, от които половината ще отидат за заеми“, коментира Дяков. Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ отбеляза, че той може да нарасне на 42 милиона след решението по делото за Анаеробната инсталация, по което глобата е за 7 милиона лева. „Безотговорно е да натресеш дълг от 35 млн. на края на мандата си“, коментира Дяков.

Двете формации са единодушни, че евентуалното изпадане на Общината в кредитна зависимост неминуемо ще доведе до повишаване на местните данъци и такси.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук