Депутатът Рена Стефанова: Какъв е размерът на уговореното корупционно плащане?

0

Съмнения в „чистоплътността“ на сделката за Летище Русе, предложението за която ще бъде разглеждано на утрешната сесия на Общинския съвет, изрази депутатът от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова. В профила си във ФБ тя определя като „спорни практики“ действията на общинска администрация с цел безвъзмездното отдаване на летището за срок от 10 години. Според нея, единственият въпрос, който възниква у нея при тези факти е : „Какъв е размерът на уговореното корупционно плащане“?
Пълния текст на поста на г-жа Стефанова:
В утрешния ден е насрочена сесия на Общински съвет Русе, в чийто дневен ред като извънредна точка ще бъде внесен проект за решение, по силата на което Община Русе да учреди БЕЗВЪЗМЕЗДНО право на ползване върху терена на Летище Русе на частно търговско дружество, учредено именно за тази цел- “ Еърпорт Русе“ООД с ЕИК 207216344.
След като миналата година, кметът Милков отказа да прехвърли собствеността на летището на държавата, която да го възстанови и организира извършването на полети, чрез държавния летищен оператор, като твърдеше, че той няма да даде летището на русенци на държавата, сега е готов да предостави безвъзмездно ползването му за срок от 10 години на частно дружество, без никакъв ангажимент срещу това!!!!
Единственият въпрос, който възниква у мен при тези факти е : “ Какъв е размерът на уговореното корупционно плащане ? “
Призовавам Кмета и Председателя на Общинския съвет да се въздържат в края на мандата си от действия ,с които поемат дългосрочни ангажименти за Община Русе, особено ,ако се отнася до безвъзмездни сделки !
Впрочем, в същия дневен ред е решението за поемане на дълг от Общината за ремонт на улиците след ВИК проекта, които улици щяха да бъдат ремонтирани с предвидените за това средства от правителството на Продължаваме промяната, ако общинската администрация и в частност кметът Милков си бяха свършили работата, като предоставят исканите документи.
Пълната административна безпомощност, съчетана със спорни практики на внасяне на предложения в последния момент без обществено обсъждане водят до това, което виждаме като резултат в родния ни град!

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук