ГЕРБ: Летище Русе да стане буферен паркинг, искат оставката на председателя на Общинския съвет

1

ГЕРБ: Летище Русе да стане буферен паркинг, искат оставката на председателя на Общинския съвет

Летище Русе да стане буферен паркинг до трайно решаване на проблема с ТИР-трафика към Дунав мост.

Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Предложението беше обявено на пресконференция, след като насрочената за днес извънредна сесия на Общинския съвет по тази тема не се проведе. В залата присъстваха едва 18 съветници от групата ГЕРБ-СДС, при необходим кворум от 26. В залата бяха също кметът Пенчо Милков и неговите заместници, старейшините от останалите групи не се явиха за заседанието.

По думите на Деян Недков от СДС, който представи предложението, подобна практика вече имало в други градове от страната. Бившето военно летище „Узунджово“ е станало временен паркинг за камионите на „Капитан Андреево“ преди две години, аргументира се Недков. Според него, при добра организация, единствено проблем може да има за пътуващите от Щръклево и Нисово към Русе

От ГЕРБ-СДС поискаха оставката на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заради бламирането на насроченото за днес извънредно заседание, което трябваше да се занимае с този проблем. „Подобно нещо се случва за първи път в Русе, подчерта съпредседателят на групата Станимир Станчев.

„Когато има проблеми в един град, старейшините се събират да ги решават“, подкрепи го председателят на групата на ГЕРБ Орлин Дяков. „Кметът трябва да стои в София, а не в Русе, докато проблемите се решат“, каза още Дяков. Според него кметът и Общинският съвет са длъжни да се намесват винаги, когато става въпрос за града им. Той заяви още по отношение на проекта на ВиК, че не може да се призовават гражданите да съдят ВиК, тъй като това на практика е призив да съдят общината, която има 29 % дял в дружеството.

„СДС ще внесе искане за освобождаването на Пазарджиев от председател на ОбС, за да може да се посвети той изцяло на адвокатските си ангажименти“, каза пък Елеонора Николова.

„Призовавам да сложим край на политическото лицемерие“, каза зам.-председателят на Общинския съвет Наталия Кръстева.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Не бях чувала по- малоумно предложение! Затворете пътя Русе-Щръклево-Нисово, Русе-Варна и така ще решите транспортния проблем?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук