Слагат по-големи контейнери за смет в Русе

0

Над 200 нови, по-големи контейнери за отпадъци от типа „NORD“ ще бъдат поставени в следващите няколко седмици в Русе, съобщават от общинската администрация.

Те са с общ обем 3 м3, като за сравнение старите съдове от типа „бобър“ са с вместимост едва 1,1 м3.

Новата партида контейнери ще подмени съдовете от стария тип, като около точките на поставянето им се изрязват провисналите клони и се повдигат кабели, така че да не бъде възпрепятствано сметосъбирането с новата автоматизирана техника.

Друго предимство на контейнерите са и  по-широките отвори, даващи възможност за изхвърлянето на по-голямо количество отпадъци без затруднения. Новите съдове са с механизъм и могат да се отварят с ръка или с крак.

Обслужването им се осъществява от специализиран камион с висок екологичен клас, което чувствително ще намали изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Автомобилът разполага с роботизирана система, чрез която водачът управлява от кабината на машината самия процес.

От сметосъбиращата фирма „Нелсен чистота“ отправят апел към гражданите да използват новите контейнери за отпадъци от домакинствата само по предназначение. Забранява се изхвърлянето на дрехи, строителни и опасни отпадъци, както и опаковки, годни за рециклиране, за които Община Русе е осигурила специализирани съдове.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук