ГЕРБ: Ред е на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност (видео)

0

„Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност, защото тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли, сега е ред на тяхна отговорност, а и на Ваша, защото тези партии се родиха под Вашия юмрук, тук, на площада. Смятам, че няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ. Ние когато ни връчите мандата, ние ще ви го върнем в рамките на същия ден, без да използваме възможностите на Конституцията за предлагане на състав и структура на МС“
Това каза по време на допълнителните консултации при президента Румен Радев с парламентарно представените политически сили в 46-ото Народно събрание председателят на ПГ на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
Според нея актуализацията на бюджета трябва да се обсъжда в НС и не бива да се обвързва с връчването на втори и третия мандат и съответната конституционна процедура.
„За нас това са различни актове по своя характер и в Конституцията никъде няма подобни условия, за да може президентът да изпълни конституционните си правомощия“, каза Атанасова.
Тя потвърди позицията на ГЕРБ, че ще върнат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство веднага. И отново критикува президента, че обвързва актуализацията на бюджета с връчването на мандатите.
Държавният глава отговори, че с решението си да не предлагат структура и състав на кабинет, ГЕРБ облекчават неговата работа. По думите му, актуализация на бюджета трябва да има.
„Относно това каква държава ни остави ГЕРБ българите се произнесоха на последните парламентарни избори. Към тази оценка няма какво да се добави, тя е най-добрата“, каза още Радев.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили