ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готвят обща законодателна програма

0

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят обща законодателна програма, обвързана с избор на председател на Народното събрание. Това обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ на съвместен брифинг на двете политически формации.

Сформирани са работни групи, които до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък. който е готов и който да е чяст от законодателната програма на 49-ото НС. Сред тях да законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, съдебната реформа в частта за КПКОНПИ, НПК и домашното насилие.

„Дали ще има правителство, с кой мандат ще бъде той, зависи от усилията на всички нас. ОТ ГЕРБ-СДС сме убедени, че единственият път да продължим евроатлантическото развитие, е да има мнозинство“, каза още Атанасова.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че се опитват да използват работните групи като основа за това да заработи парламента – да бъде избран председател и да се излъчат правна комисия и комисия за промени в конституцията, без която, според него, не може да се направи реална съдебна реформа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук