С пожелание за успех изпратиха националите за Ереван

0

С пожелание за успех националите, които ще представят страната ни на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван, бяха изпратен официално от залата в комплекс „Ялта“, където протече подготовката им през последните месеци.

Менче с вода плисна пред отбора Кръстина Атанасова – треньор на състезателите от ТСК Русе.

„Искам да пожелая на всички, които участват на първенството спокойствие и късмет. Вярвам, че от там насетне ще дойде и успеха. Радвам се, че всеки даде максимума от себе си по време на подготовката, а от тук нататък каквото сабя покаже“, каза по време на кратката церемония доц. д-р Кирил Панайотов, който пое подготовката на състезателите от началото на годината, заради сътресенията в родната федерация по щанги.

Отборът на България включва 14 щангисти, които ще представят страната ни при мъжете и жените. Състезателите ще бъдат водени от Иван Иванов, който беше определен за временен старши треньор на отбора на заседание на Управителния съвет на федерацията, провело се в събота в Русе. Зад гърба на щангистите ще бъдат и техните лични треньори.

Първи на състезателния подиум от русенската школа излизат Рени Русева (категория до 45 кг), за която това е дебют на Европейско първенство при жените и нейния брат двукратният европейски шампион Ангел Русев, който се състезава в категория до 55 килограма. Към момента Ангел с първа заявка с общ двубой от 265 кг. В същата категория ще се състезава още един русенски състезател – Дениз Данев. При мъжете в състава са включени още Габриел Маринов и Иван Димов (категория до 61 кг), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (категория до 68 кг), Божидар Андреев (категория до 73 кг), Карлос Насър (категория до 89 кг) и Васил Маринов (категория до 109 кг). При жените в категория до 45 килограма страната ни има още една представителка – Бояна Костадинова. В състава са включени още Магдалена Димитрова (категория до 49 кг), Галя Шатова (категория до 59 кг) и Джесика Иванова (категория + 89 кг).

Надпреварата започва на 15 април (събота) и ще продължи до 23 април 2023 г.

Първенството ще бъде излъчвано пряко по Ринг ТВ.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук