ГЕРБ-СДС: Ще участваме в лидерска среща, няма да подкрепим кабинет на БСП

0

Ако БСП организират лидерска среща и ако отправи покана към лидерите на коалицията, ГЕРБ-СДС ще вземат участие в нея.

Това заявиха пред журналисти в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и лидерът на СДС Румен Христов. Двамата обаче бяха категорични, че кабинет, предложен от социалистите, няма да получи подкрепа от коалицията.

От първия ден на сформиране на това Народно събрание от ГЕРБ-СДС обясняват за необходимост от лидерска среща, както и да се изготви управленска програма или документ по национални приоритети, под който да стоят подписите на лидерите на парламентарните партии, които биха подкрепили правителство. Винаги има нужда от разговори, когато касаят бъдещето на държавата ни. Липсата на политически диалог не трябва да бъде толерирано, подчерта Атанасова.

„На третия мандат трябва да му се даде шанс. Ако не се намери мнозинство, което да подкрепи правителството на госпожа Нинова, прогнозата ми е, че изборите ще бъдат в края на март или в началото на април тази година“, каза още  Атанасова.

„Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие. Но не очаквайте от СДС да подкрепи БСП – това няма как да се случи. Скептичен съм към осъществяване на третия мандат“, допълни Румен Христов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук