Осъдиха Община Русе да плати 25 000 лв. обезщетение на пострадала пешеходка

0

Община Русе ще плати обезщетение в размер на 25 000 лв. русенката Н. Й. за претърпени неимуществени вреди заради непочистена пешеходна пътека.

Това става факт след като тричленен състав на Апелативния съд потвърди решението на Окръжен съд – Русе, с което е осъдена Общината. Решението е окончателно и вече е в законна сила.

Случаят е от декември 2020 г. Малко преди 13 часа 66-годишната жена тръгнала да пресича бул. „Скобелев“ на пешеходната пътека срещу офиса на ПП Атака. Още в самото начало се подхлъзнала, паднала и получила фрактура на дясната бедрена кост. В този участък на пътното платно е имало положена боя от месец юли 2020г., която е била амортизирана в известна степен. Освен това, е имало и непочистена снежна киша. Пострадалата била откарана в болница, където по-късно била оперирана с поставяне на метална остеосинтеза. Била е проведена и рехабилитация в продължителен период от време.

За претърпените от жената болки и страдания, Община Русе е била осъдена да й заплати 25000 лв. ведно със законната лихва от 12.12.2020 г., както и разноските по делото.

Въззивната инстанция е счела, че Окръжен съд – Русе е изяснил правилно фактическата обстановка въз основа на всестранен и подробен анализ на всички събрани по делото доказателства, поради което е потвърдила изцяло решението и то вече е окончателно.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук