ГЕРБ ще гласува против правителство и ще стои далеч от „отровните партии“ (видео)

0

ГЕРБ ще присъства в пленарната зала и ще гласува против кабинета на ИТН. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов. Освен това формацията ще стои далеч от „отровните партии на омразата“. Според него те не зачитали волята на народа, която била ГЕРБ да не бъде „изчегъртвана“.

„Възлагаме на нашите депутати да влязат в залата и да гласуват против правителство. Защото всяка друга наша формула на недобронамереност и отговорност би означавала да ни привързват с някакви кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго. Ние не искаме това, не сме от тях“, обясни Борисов.

Очаква се по-късно днес от ИНТ да проведат срещи с „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП и да им представят състава на правителството.

Според Борисов в момента ситуацията у нас може да се определи само с една дума – хаос.

„Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че най-сетне иска да поеме отговорност за това, което прави от една година. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна“, каза бившият премиер.