ГЕРБ ще вземе 20 хил. лв. бонус за предизборната си кампания

0
Снимка: Pixabay

Управляващата партия ГЕРБ, която получава милиони държавна субсидия, ще вземе и още 20 хил. лв. за медийни пакети по време на кампанията си, пише „Сега“. Това става възможно благодарение на коалицията им със СДС. Съюзът не е парламентарно представена партия и не получава субсидия. В закона обаче е записано, че на коалициите се полагат пари за медийни пакети, които са равни на дела на партиите, които нямат субсидия. Стойността на целия медиен пакет е 40 хил. лв., т.е. на коалицията ГЕРБ/СДС се полагат 20 хил. лв.

От същите пари ще се възползва и съюзът между Валери Симеонов (НФСБ) и Веселин Марешки (Воля), макар че и двете формации получават субсидия. В коалицията им обаче влизат още БЗНС, Български демократичен съюз „Радикали“, Радикалдемократическата партия и други формации, поради което им се полагат още 30 хил. лв.

Пари за медийни пакети ще получат още „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова.

Редица други партии отговарят нар различно условие за получаване на още 40 хил. лв. – да са регистрирали кандидати във всички изборни райони. Сред тях са „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, както и партията на Васил Божков, която се явява на изборите с регистрацията на „Българско национално обединение“ – БНО.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили