ГЕРБ размислиха – ще връщат мандата утре

0
Даниел Митов, Снимка: БГНЕС

ГЕРБ вероятно ще върнат мандата за съставяне на правителство в петък. Това заяви кандидатът за премиер на партията Даниел Митов. Кабинетът, оглавяван от него, вероятно ще бъде предложен за гласуване в парламента, макар че няма никакъв шанс за одобрение.

По-рано депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че партията ще върне мандата още днес. Макар че спечелиха изборите, нито една друга политическа формация не е съгласна да ги подкрепи за съставяне на правителство. В сряда „Демократична България“ отказа да преговаря с тях, а в четвъртък същото сториха и от „Има такъв народ“.

Междувременно Биков разкритикува партията на Слави Трифонов, че мълчат за бъдещите си намерения. Като втора политическа сила те трябва да получат мандат за съставяне на кабинет от президента Румен Радев.

„Има такъв народ“ отказа да преговаря с ГЕРБ

„Кога ще излезете пред медиите да обясните на какви програмни намерения ще стъпи новото управление, което в тази зала очевидно има над 160 души мнозинство. Може да промените не модела, Конституцията може да промените. Деморализирате в момента цялото общество с вашето поведение. Излезте пред журналистите, дайте интервюта, спрете да мълчите и да говорите с по две изречения от тази трибуна – някакви смешки“, заяви Биков.

Митов пък заяви, че отказът от диалог не можел да се поддържа дълго време.

Към момента от „Има такъв народ“ пазят мълчание. Те заявиха, че ще коментират, когато им бъде връчен мандат.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили