Наложиха мораториум върху сделките и назначенията на кабинета „Борисов 3“

0

Народното събрание прие решение за налагане на мораториум върху договорите и назначенията на отиващия си кабинет „Борисов 3“ – включително сделките с движимо и недвижимо имущество на ведомствата.

Предложението бе прието с гласовете на 151 депутати, групата на ГЕРБ-СДС не взе участие в гласуването.

Предложението за мораториум бе направено от лидерката на БСП Корнелия Нинова и от шефката на депутатите от „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова. Двата проекта бяха обединени в решение да се наложи мораториум на кабинета върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По искане на Христо Гаджев от ГЕРБ пък бе прието, че ще има мораториум не само върху сделките с недвижимото имущество, но и върху такива с движимо.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили