ГЕРБ заплашва със съд вътрешния министър

0

От ГЕРБ заплашиха, че ще съдят вътрешния министър Бойко Рашков заради твърдението, че 30-40% от парите за строителството на магистрала „Хемус“, са се връщали в партията.

По-рано той заяви, че такива схеми се прилагат още от 2018 г. По думите му при управлението на ГЕРБ били правени сложни конструкции от фирми-бушони, за да се източват милиони.

„За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях. Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си”, пишат от партията.

Между 30% и 40% от парите за „Хемус“ са отивали в ГЕРБ, обяви Рашков

Това е вторият път, в който ГЕРБ заплашват Рашков със съд. Същата бе реакцията им и когато той заяви, че лидерът Бойко Борисов имал банка.

„Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по – ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев”, се казва още в позицията.