Между 30% и 40% от парите за „Хемус“ са отивали в ГЕРБ, обяви Рашков

0

Около 30-40 % от парите, авансово преведени за строежа на магистрала „Хемус“ на някои от фирмите, са се връщали в ГЕРБ. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след като бе разпитан от прокурор по делото за пране на пари, източени през фирми-бушони.

Миналата седмица МВР-шефът каза, че няма съмнение къде са отишли милионите. Сега Рашков обяви, че крайният получател била партията на Бойко Борисов.

Обвиненият за източването на парите за АМ „Хемус“ на назовал известни имена (видео)

На разпитващия го прокурор вътрешният министър не е казал конкретни имена на хора. По думите това трябва да се установи в рамките на делото.

Рашков е обяснил, че няма доверие на прокуратурата и ако се задълбочи и разкрие още подробности, няма съмнение, че те ще „изтекат“ към бившия премиер Борисов.

Рашков: Няма магистрала „Хемус“, няма и пари

От няколко седмици МВР и прокуратурата са в остър конфликт заради делото „Хемус“. Единствен обвиняем по него е футболният съдия и бивш данъчен служител Борислав Колев. Според МВР той е в основата на създаване на мрежа от фирми-бушони, чрез които са били източени над 53 млн. лв.

От прокуратурата твърдят, че шефът на ГДБОП Калин Стоянов оказвал натиск на прокурори, за да издейства по-леко обвинение за Колев и той да бъде пуснат под домашен арест срещу разкритията му за останалите намесени в схемата. От МВР обвиниха прокурорите, че изобщо не искали да разследват случая и се опитвали да смачкат делото.

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили