Германия – затворена и за Великден

0

Германците ще прекарат предстоящите Великденски празници по домовете си.

Това стана ясно след като в продължили до късно тази нощ канцлерът Ангела Меркел убеди лидерите на 16-те провинции да се откажат от плановете за постепенно отваряне на икономиката, за каквото бе постигнато споразумение по-рано този месец.

Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до 18 април и призовава гражданите да останат по домовете си за пет дни по време на великденските празници. Причината е резкият скок в броя на инфекциите с коронавирус.

В периода от 1 до 5 април ще бъдат затворени всички магазини, а само тези, продаващи хранителни стоки, ще имат право да отворят в събота. За великденските празници ще могат да се събират до две домакинства или до петима души.  Правителството ще поиска църквите да проведат службите си онлайн.

Германия започна предпазливо да отменя някои от ограниченията по-рано този месец. Но разпространението на по-заразни варианти на вируса доведе до скок на инфекциите, което породи опасения, че болниците ще бъдат скоро претоварени, ако не бъдат взети нови мерки.

Институтът за инфекциозни болести „Роберт Кох“ съобщи вчера, че седемдневната заболеваемост на 100 000 души е 107, което е над прага от 100 души, при който интензивните отделения ще започнат да остават без свободни легла. Над 3000 души с КОВИД-19 са в интензивни отделения по данни от неделя.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили