† Почина голямата Татяна Лолова

0

Голямата актриса Татяна Лолова почина на 87-годишна възраст. По информация на бТВ тя била с коронавирус и е получила усложнения през последните дни.

От „Пирогов“, където е лекувана актрисата, потвърдиха, че тя е била приета за лечение от коронавирус. Според тях инфекцията е била преодоляна бързо, а причината за смъртта е мозъчносъдова болест.

„Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта“, пише в съобщението им.

УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ поднася своите съболезнования на семейството и близките на обичаната от всички Татяна Лолова

Posted by УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ on Tuesday, March 23, 2021

 

Лолова е родена на 10 февруари 1934 г. Завършва актьорско майсторство през 1955 г. Първоначално работи в театъра в Русе, а след това става част от трупата на Сатиричния театър. Играла е също в Театър 199 и Театър София.

Лолова има десетки роли в киното, театъра и телевизията. Изключителният й талант я превръща в любимка на публиката. Награждавана е многократно, включително и с орден „Стара планина“.

Актрисата е омъжена за Светослав Светославов от 1963 г. до смъртта му през 2018 г. През последните две години Лолова издаде две книги – „1/2 живот“ и „Делници&делници“.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили