Германският синдикат призовава за стачки на три големи летища

0

Германският профсъюз Ver.di призова работниците в зоните за сигурност на летищата в Дюселдорф, Кьолн/Бон и Хамбург да излязат на стачка в четвъртък и петък.

Германският профсъюз Ver.di призова за целодневни предупредителни стачки в четвъртък и петък за служителите в няколко района на летищата в Дюселдорф, Хамбург и Кьолн/Бон.

„Стачката започва в нощта от сряда срещу четвъртък и приключва в нощта от петък срещу събота“, каза Верди във вторник.

Секторите, които ще бъдат засегнати, включват зоната за сигурност на въздухоплаването, контрола на пътниците, контрола на персонала и стоките и зоните за обслужване. „Очаква се по-дълго чакане или дори отмяна на полети поради стачката“, предупреждават от профсъюза.

Летище Хамбург съобщи, че всички заминавания ще бъдат отменени или ще се осъществят без пътници в четвъртък и петък поради стачка, като около 80 000 пътници вероятно ще бъдат засегнати. Пристиганията все още ще са възможни, добави той.

Защо Верди призова за стачки?

Причината за стачките са преговорите между Ver.di и Федералната асоциация на компаниите за авиационна сигурност (BDLS) за бонуси за време за нощни смени, събота, неделя и работа на официални празници.

Работниците се борят и за по-добро колективно споразумение за заплащане на извънредния труд на охранителния и обслужващия персонал на търговските летища.

Въпреки последните стачки досега няма пробив. Писмената оферта на БДЛС е била недостатъчна, подчертават от синдиката.

„Работата на летищата трябва да стане по-привлекателна, за да можем да задържим специалистите по авиационна сигурност и да наемем нови, за да избегнем по-дълго време на чакане за летовниците“, каза представителят на Ver.di – Волфганг Пипер.

„Призоваваме BDLS най-накрая да представи оферта, която може да бъде договаряна в преговорите на 27 и 28 април, за да се избегнат нови стачки и да се прекрати конфликтът преди Петдесетница“, добави той.

Продължаващите протести могат да доведат до спад в туристическия трафик, който се надява това лято да се възстанови до нивата отпреди пандемията. Анулираните полети и закъсненията от над три часа в Европа са се увеличили през миналата година.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук