От понеделник: Спираме временно вноса на храни от Украйна

0

От понеделник, 24 април, страната ни спира временно вноса на храни от Украйна.

Това реши служебното правителство на днешното си заседание. Забраната е в сила за над 20 стоки. Сред тях са: мека и твърда пшеница; пшенично брашно; семена от слънчоглед; слънчогледово масло; царевица; пчелен мед и пчелни продукти; сурово мляко; сухо мляко; млечен концентрат; орехи; лешници; яйца; птиче месо; свинско месо; овче и козе месо; ръж; ечемик; овесени ядки; сорго; елда; нишестета, инулин, пшеничен глутен; соя; ленено семе; рапица; вино; винен оцет; етилов алкохол.

Забраната няма да бъде прилагана за транзитнопреминаващите стоки през територията на България, в случай че партидите са в специализирани транспортни средства, запечатани и пломбирани на границата, без да се допуска разтоварване и претоварването им на територията на страната ни. Забраната не важи и в случай че в декларацията, придружаваща пратката, се декларира, че крайната дестинация на товара не е Република България

„България последва на практика примера на три други държави, с опасенията, че първо: нашият пазар наистина е достатъчно пренаситен от култури, имаме продукция за няколко милиарда, което считаме, че ако не вземем допълнителни мерки, трудно ще я реализираме на пазара и ще търпим сериозни загуби“, каза след заседанието земеделският министър Явор Гечев .

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук