Гешев и ДАНС направиха звено срещу купуването на гласове, Рашков ще работи сам

0

Главният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС Пламен Тончев са подписали заповед за създаване на междуведомствено звено, което да се бори с купуването на гласове на предстоящите президентски и парламентарни избори. Извън него остава МВР, тъй като вътрешният министър Бойко Рашков не вижда смисъл от взаимодействие. Той дори заподозря, че целта е прокуратурата да получава информация за полицейските разследвания и да ги спира.

Такива съвместни звена се формират редовно преди избори. И сега прокуратурата твърди, че това е добър начин за взаимодействие между институциите, макар че до момента не е имало особени резултати.

В съобщението се посочва още, че е отправена покана и до Рашков. До момента отговор не е получен. Наскоро вътрешният министър коментира, че целта на прокуратурата била да получи достъп до информацията на МВР.

„И да стопират в една или в друга посока нашите разследвания. Затова, струва ми се, че е по-добре за това да се разкрива истината и да се избегнат политическите пристрастия, които някои прокурори показват, полицейските служители да си свършат работата, след което да докладват на прокуратурата“, заяви той.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили