Мъж с над 3 кг метамфетамин задържан в Кубрат, седнал зад волана дрогиран

0
Снимка: ОД МВР - Разград

43-годишен мъж от кубратското село Сушево е бил установен с голямо количество наркотични вещества в автомобила, съобщиха от полицията в Разград.

Малко след 16,30 ч. вчера на ул. „Княз Борис“ в Кубрат полицейски екип спрял за проверка автомобил „Форд Мондео“. В хода на полицейската проверка е установено, че водачът управлява автомобила след употреба на наркотични вещества. Пробата с „Drug check“ реагирала положително на амфетамин. При допълнително предприетите действия – претърсвания и обиски, в дома му са открити пакети с метаамфетамин с общо тегло 3061 грама.

Нарушителят е задържан в Районното управление в Кубрат. За случая е уведомен дежурен прокурор. Започнато е разследване за престъпления по чл.343 Б, ал.3 и чл.354 А, ал.3 от НК.

От полицията уточняват, че мъжът е криминално проявен, но не е осъждан. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата, при които е придобита дрогата, както и региона на разпространението й. Предстои повдигане на обвинение и задържането му за срок до 72 часа.