Глад за инженери в Русе

2

Това стана ясно по време на Деня на кариерата и трудовата борса, организирани от Русенската търговско-индустриална камара.

Най-много бяха предлаганите позиции за инженерни, технически специалисти, изпълнителен персонал и квалифицирани кадри в сферата на търговията и продажбите, които да владеят свободно поне един чужд език.

По време на борсата търсещите кариерно развитие лица имаха възможност да се запознаят с възможностите за професионално и езиково обучение. От страна на обучителните организации бе изказана готовност за партньорство с работодателите за подготовка на кадри, които да отговарят на реалните нужди на бизнеса

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Да има глад и ще търсяяят… Ама с тия смешни заплати и условия… Кадри има много. И са потготвени директно за работа. Но няма как да стане за 500-600 лв. Оня дето млати с чука и той толкова??? Ако може да работят по 10 часа на ден. Отпуска- една седмица максимум. А осигуровката е като за хигиенист. Няма какво повече да се мъдрува.

  2. Да търсят… Много има да търсят. Докато не им уврат мозъците, че с тези заплати и условия на работа ни лекари, ни инженери, ни нищо няма да се хване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук