Министър Танева: Няма пречки за Текето, изчакваме съдебно решение за Обр. чифлик

1

Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе земеделският министър Десислава Танева. По думите й, с приемането на решението на общинските съветници миналата седмица е преодоляна последната административна пречка и в най-скоро време горите в крайградската зона ще стана общински, което пък ще „развърже ръцете“ на общинската администрация за благоустрояване на района.
desislava_taneva51Остава да се довършат някои административни процедури, надявам се че на някое от близките заседания на кабинета замяната ще стане факт, каза министър Танева.
Що се отнася до възстановяване на земите на Селскостопанския институт в Образцов чифлик, ще се изчака решението на Великотърновския апелативен съд, тъй като от ф-ма „Спарки“ са обжалвали по съдебен ред заповедта за изключването на земите от тръжната процедура. Административен съд в Русе е отменил заповедта на служебния министър Васил Грудев и в момента решението се обжалва в ВТАС. Земеделското министерство ще се съобрази с крайното решение по казуса на съда, но като стратегическо решение, в момента в който правно е допустимо това, ще възстановим и върнем земята на ИЗС „Образцов чифлик“, заяви Десислава Танева.

Тя бе в града по повод годишнината от основаването на Съюза на дунавските овощари. По-късно министър Танева се срещна и със представители на зърнопроизводителите от региона.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук