Главсекът на МВР се оплака, че е освободен в петък след работно време

0

Бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов се оплака, че е научил за освобождаването си от поста от медиите. Той обясни, че нито служебният министър Бойко Рашков, нито някой друг е критикувал работата му. Иванов допълни, че бил готов да си даде оставката, ни никой не му я е искал. Вместо това бил освободен миналия петък, след края на работното време и малко след като бил на доклад при министъра.

„След 22 години в петък след работно време малко в повече ми дойде“, обясни той.

Официалният мотив за освобождаването му е полицейското насилие по протестите срещу правителството миналото лято. Иванов твърди, че насилие не е имало, а действията на МВР били перфектни операции по опазването на обществения ред.

През миналото лято имаше поне два случая на бити граждани. Първо, зад колоните на Министерския съвет четирима полицаи пребиха студента Евгени Марчев без никакво провинение от негова страна. Те бяха наказани леко. След това бе арестуван и бит журналистът Димитър Кенаров. Този случай бе замазан от МВР и никакво насилие не бе установено.

В понеделник Рашков подчерта, че смените ще продължат, защото имало данни за контролиран вот под опеката на полицейски началници по места, за канали за бежанци и други нарушения.

„Аз много оперативна информация имам, ама ние работим с доказателства. Аз за много хора знам много неща, но по никакъв начин нямам право, законът не ми го позволява, да реагирам“, заяви в отговор Иванов.

Според него ролята на МВР в изборния процес се надценявала. Той попита как се осъществявал полицейският чадър над контролирания вот и защо досега никой не бил подавал сигнали за това.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили