Gmail въвежда нови функции и променен интерфейс за iPad

0

Поредното обновление на компанията вече започна да се разпространява сред потребителите на Google. Сред тях попада възможността да се запаметяват прикачени файлове директно в Google Drive. По този начин няма нужда файловете да се теглят на компютъра, ако потребителят не желае това. Веднъж в Google Drive, те ще могат да се синхронизират и с всички останали устройства, които използват приложението на услугата.

Увеличават се и възможностите за управление на прикачените файлове в самия Gmail. Освен преглед на снимки мейл услугата на Google ще позволява преглеждане на цели документи, търсене на думи или фрази в тях и др. Подобрена е и работата с няколко файла едновременно.

Освен това се въвежда поддръжка и на ръкопис. Чрез използване на мишката, тракпада на лаптопа или сензорния екран за мобилни устройства потребителите ще могат да изписват на ръка символи, които системата ще разпознава, цифровизира и добавя в писмата.

Въведени са и малко визуални промени. Най-много са те за притежателите на iPad. Вече има навигационна лента вляво, от която може да се превключват различните категории с писма в акаунта.

Страницата за влизане в акаунта, която е достъпна през интернет браузърите, е опростена и следва философията на Google. Един акаунт дава достъп до услугите на компанията и е част от тенденцията за постепенно уеднаквяване на интерфейсите на услугите във версиите им за мобилни устройства и компютри.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук