Годишната винетка пак ще струва 97 лв.

0
БГНЕС

И през 2021 г. годишната винетка ще струва 97 лв., съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Непроменени остават цените и на другите видове винетки. Тримесечната ще струва 54 лв., месечната – 30 лв., седмичната – 15 лв., а уикенд винетката – 10 лв.

От АПИ съветват хората да купуват винетки онлайн заради епидемията от коронавирус. Те препоръчват сайтовете bgtoll.bg, vinetki.bg, tollpass.bg, digitoll.bg и epay.bg. Винетки могат да се купуват и през сайтовете на мобилните оператори – А1 и Telenor, както и на каса в пощите и в някои бензиностанции.

„Валидността на електронната винетка може да се провери на сайта www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“. Чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ. Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност“, пишат от АПИ.

Хората с ТЕЛК, които получават винетки по линия на агенцията за социално подпомагане, могат да проверят валидността й на сайта на АПИ – https://social.api.bg/#/