Горанов си е взел джипа от МВР

0
Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър Владислав Горанов си е взел обратно джипа от МВР. Това съобщи компанията „Мото Пфое“. Колата бе задържана, след като в края на миналата година при проверка на граничния пункт „Калотина“ бе установено, че тя се издирва по искане на Интерпол в Русия.

Джипът на Горанов бил регистриран преди да е произведен

Горанов твърдеше, че не знае за какво става дума и дори не е формалният собственик на возилото, защото още изплаща лизинг. От фирмата излязоха с позиция, че бившият министър най-вероятно е станал жертва на т.нар. схема за клониране на автомобили, която се използва, за да се прикриват крадени коли като се вземат данните на вече произведени такива и се прави клонинг.

Преди няколко седмици вътрешният министър Бойко Рашков коментира, че около този случай имало много странни факти. Един от тях бил, че по документи колата на Горанов била регистрирана преди да бъде произведена.

НАП и МВР започват проверки заради „клонираната“ кола на Горанов

По случая прокуратурата е започнала дело за престъпление по служба. От МВР коментираха, че ако колата е върната, това е направено по решение на прокурор, защото след образуване на разследването това е в неговите правомощия.

Най-добрата агенция за подбор на персонал