Говорителят на правителството подаде оставка

0
Антон Кутев, Снимка: БГНЕС

Говорителят на правителството Антон Кутев е подал оставка. Оттеглянето е заради следизборните драми в БСП. Преди ден Кутев, който бе дългогодишен депутат от левицата, заяви, че лидерът Корнелия Нинова трябва да си подаде оставката заради лошите изборни резултати. След вота в неделя БСП е четвърта политическа сила.

Самата Нинова определи резултатите като катастрофални и каза, че се оттегля от поста. Тя обаче заяви, че Кутев е намесил правителството в партийните въпроси на БСП, защото се е изказал в качеството си на говорител.

„Нека докато Антон Кутев е говорител на служебното правителство, да не изразява публично партийни позиции. Да дойде (Кутев- бел.ред) и да каже на Национален съвет, да дойде при мен, ще си говорим по всички въпроси, но когато излезеш като говорител на служебния кабинет и кажеш: „Искам оставката на ръководството“ – някак ангажира и служебния кабинет“, обясни Нинова.

Кутев първо обясни, че е поискал оставката на лидера в качеството му на член на БСП. В сряда обаче заяви:

„Във връзка с преднамерено предизвикани предизборни спекулации и воден от нежеланието си да въвличам служебното правителство в излишно напрежение ви уведомявам, че днес депозирах оставката си като говорител на правителството пред премиера Стефан Янев“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал