“Градус“ отвръща на удара – пусна сигнал срещу Илчовски

0
Иван Ангелов (вляво) и Светослав Илчовски. Снимка: БГНЕС

От компанията „Градус“ са пуснали сигнал срещу агробизнесмена Светослав Илчовски до Комисията за финансов надзор (КФН), съобщиха от фирмата. В сигнала са приложени финансово-счетоводни данни, с които, според „Градус“ се опровергават твърденията на Илчовски за фиктивни сделки и кухи обороти.

Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

Пред парламентарната комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов той обяви, че е бил „помолен“ да участва в сделки с цел да се увеличи изкуствено оборотът на „Градус“, за да може фирмата на излезе на фондовата борса, откъдето пък акции били купени от пенсионни фондове. След това цената на дяловете паднала и фондовете загубили пари. Илчовски каза още, че собственикът на „Градус“ Иван Ангелов бил изключително близък с бившия премиер Борисов и дори платил на плеймейтка да го „обслужи“.

В отговор Ангелов заяви, че Илчовски лъже, но призна за близостта си с лидера на ГЕРБ. Той обясни, че двамата играели карти заедно, чували се по телефона и Борисов му съдействал негова стока да преминава безпрепятствено границите.

„Градус“ обяви, че е изгубила 24 млн. лв. след изказванията на Илчовски

„Градус“ иска от КФН да направи цялостна проверка дали има опити за манипулиране на пазара от тяхна страна.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили