„Градус“ обяви, че е изгубила 24 млн. лв. след изказванията на Илчовски

0

Компанията „Градус“ е изгубила над 24 млн. лв. заради срив на акциите й на фондовата борса, обявиха от фирмата. Това е резултат от изказванията на агробизнесмена Светослав Илчовски, който на два пъти разказа за близостта на собственика на „Градус“ Иван Ангелов с премиера Бойко Борисов.

„Неверните изказвания, уронващи престижа на дружеството, доведоха до спад в цената на акциите, което ощети инвеститорите с реални 24.36 млн. лв.“, посочва се в писмо на компанията.

Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

Илчовски на два пъти бе изслушван от парламентарната комисия по ревизия на управлението на Борисов, оглавявана от Мая Манолова. Бизнесменът твърди, че е участвал в схме за изкуствено повишаване на оборотите на „Градус“. Впоследствие фирмата излязла на борсата, където пенсионни фондове купили акции. След като цената им паднала, фондовете изгубили много пари. Това Илчовски описа като източване на пенсии.

Борисов не е чувал ГЕРБ да рекетира бизнесмени (видео)

Той твърди още, че Ангелов бил изключително близък до премиера и дори платил 5 хил. лв. на плеймейтка, за „обслужи“ премиера. Това е жената, направила снимките от спалнята на Борисов, каза Илчовски.

Плеймейтка заплаши със съд всеки, който я свърже името й с Борисов

Собственикът на „Градус“ Ангелов нарече твърденията му „идиотщина“, но призна, че бил близък с премиера, който неколкократно му помагал, за да може негова стока да бъде изнесена зад граница.

От „Градус“ обявиха, че ще съдят Илчовски.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили