Изслушването на Илчовски се превърна в парламентарен цирк (видео)

0
Снимка: БГНЕС

Изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента се превърна в истински цирк. Това бе второто му явяване пред депутатите. Миналата седмица той разказа, че бил изнудван от собственика на фирмата „Градус“ Иван Ангелов, който действал от името на премиера в оставка Бойко Борисов. Илчовски твърди, че е бил заплашван от регионалния министър Петя Аврамова. Той разказа, че знаел коя жената, наречена „Мата Хари“ от премиера, която заснела снимките в спалнята му. Той твърдеше и че му показали клипче със сексуални извращения над известен бизнесмен в ареста.

Близо час и половина в петък Илчовски не можа да каже дума, защото депутатите от ГЕРБ начело с Маноил Манев и Тома Биков непрекъснато викаха и се опитваха да провалят заседанието. В един момент цялата парламентарна група нахлу в залата и застана зад гърба на Илчовски. Депутатите от ГЕРБ викаха, пляскаха и прекъсваха говорещите.

„Градус“ обяви, че дава Илчовски на съд

В крайна сметка Илчовски успя да каже, че е бил принуждаван да съдейства на Ангелов, за да се увеличат фиктивно оборотите на „Градус“, за да може компанията да излезе на борсата. След това акции във фирмата били купени от пенсионни фондове. Малко по-късно цените на акциите на „Градус“ започнали да падат. Според Илчовски това е източване на пенсионните фондове.

Той разказа още, че присъствал на сбирка в ловното стопанство „Витошко-Студена“ край Перник на 7 януари 2017 г. Там бил и премиерът Борисов, а всички празнували именния ден на Ангелов. Били поканени известни певици, но когато Борисов дошъл казал, че му се играят карти. Така всички седнали в един ъгъл и цяла вечер наблюдавали играещите.

Борисов не е чувал ГЕРБ да рекетира бизнесмени (видео)

Илчовски твърди, че бил поканен от Ангелов в Монако, където бил помолен да му помогне с вдигането на оборотите.

Ангелов отрече всичките му твърдения. Той призна, че познавал премиера и редовно се чувал с него.

„Отношенията ми с премиера са чисто мъжки без нищо сексуално“, заяви бизнесменът.

Плеймейтка заплаши със съд всеки, който я свърже името й с Борисов

Той призна, че е търсил съдействие от премиера, който му гарантирал пред ветеринарните власти, че стоките му могат да минат през границите.

„Борисов ми съдейства като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашите сертификати отговарят на европейските изисквания“, обясни Ангелов.

Той отрече да е плащал 5 хил. лв. на плеймейтка, за да обслужи премиера. Според него Борисов можел да си плати за по-хубава и по-скъпа жена. Ангелов нарече това твърдение идиотщина.

По-рано плеймейтката Маги Бадер, чието име бе споменато от Илчовски, обяви, че ще съди всеки, който я свързва с премиера.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили