Градушка, кал и тиня заляха Бъзовец

0

bazovez_navodnenie26От излелите за двайсетина минути над 50 л/кв. метър дъжд дъжд дерето в района на бившата консервена фабрика се е напълнило с вода, която преляла и наводнила няколко къщи. Потърсена била помощ от РСПБЗН – Две могили. С помощта на огнеборците къщите били отводнени, отстранени и нарязани били падналите дървета.

Новоизградената спортна площадка, чието официално откриване трябвало да бъде след броени дни била засипана с повече от педя кал и тиня. В момента работници от кметството и доброволци разчистват съоръжението.

bazovez_navodnenie17Подобна е картината и по пътя, който минава през селото, наложило се движението по него да бъде спряно за няколко часа. Няколко  фадроми на местната земеделска кооперация работят по неговото разчистване.

Наводнени са и няколко къщи, стопаните са струпали цялата си покъщнина на двора и се молят да не се изсипе отново дъжд, докато успеят да почистят домовете си и да изсъхнат наводнените дрехи, постелки, вещи.

По думите на кмета на селото Георги Малев, падналата градушка с големина на лешник е съсипала почти цялата зеленчукова реколта. Щетите тепърва ще се уточняват.

bazovez_navodnenie15„От няколко места е слязла вода, която се е събрала в река Бъзовска. Миналата година бе изготвен проект за прочистване и удълбочаване на малката река, за който все още няма отговор от министерството“, каза Малев.

По думите на местни жители, за последно такова бедствие е имало през 1989 г., когато в придошлата река се е удавил и мъж от селото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук