Гръцки  богаташ задържан в Румъния за катастрофата, при която загина русенец

0

,Гръцки богаташ е арестуван в Румъния заради пътния инцидент в петък вечерта, при който загина русенецът Димитър Мишков и последвало бягство от местопроизшествието, съобщават медиите в северната ни съседка.

Издирват моторист от Русе, изчезнал по пътя за София

Според „Реалитатя“ гъркът е милиардер. След инцидента, който стана на пътя Русе – София, при разклона зa Cлaвянoвo, малко пpeди Πлeвeн, се отправил към Русе. От там през Дунав мост влязъл в Румъния, където остави автомобила си за ремонт в сервиз в селището Жилава, в непосредствена близост до Букурещ, след което се настанил в хотел в румънската столица. При извършените от полицията проверки в автосервизите автомобилът бил открит, а след това бил задържан и гъркът.

Според gandul.info задържаният е 68-годишният Фаватас Анастасиос, който по информация от полицията, имал разрешително за постоянно пребиваване в Румъния.

Пред румънската полиция той заявил, че автомобилът му аварирал, минаващ случайно автомобил го откарал до Русе, а водачът му помогнал да се свърже с фирма за пътна помощ, която да откара автомобила му до Румъния. Самият тай се придвижил до северната ни съседка с такси. В момента задържаният Фаватас Анастасиос е в ареста на Службата за криминално разследване, която отговаря за провеждането на процедурите за изпълнение на Европейската заповед за арест.

Издирваният моторист от Русе загинал при катастрофа

Както ТВН вече писа, инцидентът станал в петък вечерта. Ha местопpoизшecтвиeтo били намерени парчета от пpeдeн ĸaлниĸ нa „Фopд Moндeo“. Полицията започна разследване, беше издадена и европейска заповед за арест на евентуалния извършител на нарушението, в резултат на която румънската полиция започна издирване и задържа нарушителя.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили