ИТН призна, че Петър Илиев е бил обсъждан за премиер

0

Адвокатът Петър Илиев, който е номиниран за вътрешен министър, е бил сред обсъжданите кандидатури за премиер. Това призна пред бТВ председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Само преди няколко дни друг представител на партията – Филип Станев – твърдеше точно обратното.

Илиев бе спряган като кандидат за премиер в края на миналата седмица, когато ИТН получи проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. До последния момент не се знаеше кой ще е номинираният за министър-председател, но в крайна сметка в президентството се появи Пламен Николов. След това лидерът на партията Слави Трифонов заяви, че той е бил избран още преди две седмици.

Кои са министрите на ИТН?

Илиев е бил обсъждан като вариант за премиер, но на по-ранен етап, заяви Йорданов. В първия проектокабинет на партията адвокатът бе предложен за правосъден министър. Според Йорданов сегашните кандидати са избирани по експертизата им.

ИТН не иска да прави коалиция с никого, но до последно ще търси подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, каза пред Нова телевизия пък Станев.

зарядни станции за електромобили