Грейна коледната елха в Русе

0
515
Коледната елха грейна в центъра на Русе

Коледната елха грейна в центъра на Русе. Светлините на високата 13 метра елха бяха запалени от кмета на Общината Пламен Стоилов, заедно с Дядо Коледа, малко след 18 часа.

Тържеството беше предхождано от концерт с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом. В празничната програма, водена от кака Лара, се включиха ледената кралица Елза, Шехерезада, Ледения човек, Зайчето Бъни, Арлекино и естествено – най-нетърпеливо очаквания от всички послушни деца – Дядо Коледа. Всички малчугани и техните родители се насладиха на представление с коледни песни и забавления, фокуси със светлини, изпълнения на Вокално студио „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и Мажоретен състав „Екстрийм“ при Общински младежки дом – Русе.

Преди да запали светлините на коледната елха кметът Стоилов поздрави талантливите деца и пожела на русенци заедно да продължаваме да се стремим към благоденствието на Русе.

Шоуто завърши с пищна заря и постави началото на богата серия от атрактивни събития в Коледно-новогодишния календар на Община Русе.

В централната част на града има още три украсени елхи – 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание, шестметрово изкуствено коледно дърво на площад “Хан Кубрат” и петметрова елха пред ледената пързалка.
На площад “Свобода” е изграден и коледен базар с 34 павилиона.