Група от Детска ясла № 15 в Русе поставена под карантина

0
1385

Децата от една от групите в Детска ясла № 15 в Русе са поставени под карантина, съобщават от Областния оперативен щаб за борба с коронаруса.

Причината е, че една от детегледачките в детското заведение – 58-годишна жена, е с положителна проба за Covid-19. Под карантина ще бъдат поставени и колежките й, които са били контактни с нея. По първоначални данни става дума за осем деца и трима души, работещи там.

Както ТВН вече съобщи, за последните 24 часа в област Русе са констатирани шест нови случая на COVID-19. По информация от Регионалната здравна инспекция, става дума за четири жени и двама мъже на възраст между 33 и 78 години, като трима от тях са на болнично лечение.

Мъж на 77 години от Русе и жена на 51-годишна възраст също от Русе са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“. Оплакванията на жената се изразяват в загуба на обоняние и повишена телесна температура. Тя е без придружаващи заболявания. Мъжът също е стабилизиран, но първоначално е бил приет с остър миокарден инфаркт. Имал е симптоматика като тази при коронавирусна инфекция и веднага е бил преместен в специално обособен за целта сектор.

Третият хоспитализиран е 75-годишен мъж от село Стамболово, той е настанен за лечение в Университетска болница „Медика Русе“.

Останалите три случая са при три жени на 33, 58 и 77 години. Те са в добро общо състояние и са поставени под домашна изолация.