Петър Витанов в Топ 20 на най-влиятелните медиатори в Европейския парламент

0
48

Според платформата „VoteWatch”  българският евродепутат от ПЕС  се нарежда сред най-активните в изграждането на мостове между различните националности и политически семейства в ЕП.

За класацията съобщава на официалната си сайт и БСП.

 

Платформата за анализи „VoteWatch Europe” тази седмица публикува класация с двадесетте европейски депутати, който най-ефективно сътрудничат с представители на различните политически семейства и националности. Тя е част от доклад на „VoteWatch“, който проследява как всеки отделен член на парламента комуникира с колегите си и как това се отразява на предлагането и приемането на поправки в европейското законодателство. Докладът показва кои членове на парламента са най-отворени за сътрудничество и най-активни в създаването на мрежи от контакти в сегашния мандат на ЕП.

Петър Витанов е на 16-то място от всички 705 депутати, както и единственият българин на толкова челна позиция.

„У нас може и да не е така, но в Европейския парламент работата на депутатите се следи под лупа. Радвам се,че съм попаднал в класация, която всъщност измерва как с колегите общуваме помежду си и какви са резултати от това. Общуването с колкото се може повече хора, независимо дали са от собствената ти политическа група или не, обикновено води до намиране на решения и постигане на компромис, който да е от полза за всички“, коментира Витанов.

Роденият в Сливен настоящ евродепутат е член на Комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните и на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП, както и в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Преди да стане евродепутат,  38 годишният Витанов бе член на българския парламент.

Възпитаник е на НБУ и на СУ . Баща на две деца.