Група тийнейджъри разбивали търговски обекти

0
Тийнейджър подготвял терористичен атентат в Пловдив

Деветима тийнейджъри на възраст между 14 и 17 години са установени като извършители на посегателства над павилиони и търговски обекти в Русе, съобщиха от полицията.

Всичките набези са били извършени през този месец. В хода на провежданите от криминалистите оперативно-издирвателни действия служители на Първо РУ са установили, че младежите са извършители на четири от деянията, като при всяко от престъпленията са действали в различно съучастие. Установените са 8 момчета и едно момиче. Обекти на посегателствата са три павилиона, намиращи се на спирки на бул. „Гоце Делчев“, на бул. „Цар Освободител“ и на ул. „Борисова“.

В първия случай, след счупване на ролетна щора от хладилна витрина са откраднати над 70 броя енергийни напитки и бира; във втория – след премахване на катинар от фризер са откраднати неустановено количество сладоледи; а в третия липсвали неустановен брой безалкохолни и енергийни напитки, взети чрез счупване на две метални планки от двете страни на метален капак, закрепен пред хладилна витрина.

Четвъртото престъпление е регистрирано в нощта срещу 24 май, когато в полицията е сигнализирано за проникване в магазин на ул. „Гео Милев“, като в охранителната фирма, отговарящи за обекта, е получен сигнал за нарушението в 04:35 часа.  В магазина било проникнато, но не са установени липси. По случаите в Първо РУ се водят дознания. Работата по изясняването на криминалните прояви продължава.