Хакнат ли е сайта на торент тракера “Замунда“?

1
замунда.нет
замунда.нет

Версията около случващото се не е една, както самата „Замунда“: освен досегашният домейн (Zamunda.net) се появи и втори – Zamunda.SE.

Според съобщение на сайта с .net домейн, тракерът е бил подложен на хакерска атака, но потребителите не трябвало да се притесняват за сигурността на акаунтите си, тъй като паролите са криптирани.
Същевременно обаче се казва, че се очакват „копия“ на тракера, в които потребителите не е сигурно да се логват.
Според втората версия обаче тракерът на домейн .se е този, зад който стои досегашният екип на „Замунда“. Промяната се е наложила заради предателство на член от екипа, което било мотивирано от финансови интереси. Той е успял да получи пълен контрол над сайта, да изтрие акаунти на администратори и потребители, а също и да избяга извън България.
Според информациите в защита на тази втора версия ъплоудът на стария сайт е замрял, а много от ъплоудърите са с активни акаунти в новия.
Ето какво гласи последното съобщение до потребителите:
„Екипа на Zamunda.NET НЕ ВИ препоръчва да вписвате акаунти и паролите си в подобни или копиращи Zamunda.NET страници. Zamunda.NET е само една, но ние не можем да гарантираме сигурността на акаунтите ви в случай, че се подведете и се логнете в хакерско копие на страницата ни.“
Източник Zamunda.net и vesti.bg.
агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Сайтът е бил откраднат чрез официален имейл към домейна, през който са минавали всички плащани и важни кореспонденции. Чрез него собствеността на сайта е прехвърлена към нов собственик.

    Екипът на Zamunda.NET се премества в дублирания сайт Zamunda.SE.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук