Хаос заради вятъра в София, пренасочват полети

0
До 100 км/час достига скоростта на вятъра в Русе

Силният вятър в София създаде истински хаос, съобщават столични медии. Има множество паднали дървета, затиснати коли, което причинява задръствания по улиците. Над 60 са сигналите само за паднали дървета, има паднали билбордове и огради. Към момента няма информация за пострадали хора.

Вятърът причини закъснения в полетите на летище София и пренасочване на самолети. По информация от пресцентъра на летището, към момента има пет самолета, които са се пренасочили за кацане на летището в Пловдив заради силния вятър в стоолицата. Така са преценили пилотите. В момента има два самолета, които кръжат над София и чакат вятърът да се успокои, за да кацнат. Полет на румънските авиолинии се връща в Букурещ, също заради силния вятър.

Летище София е отворено и работи в условия на силен вятър. Това означава, че капитаните на самолетите решават дали ще успеят да осъществят кацане, или не, и взимат решение дали да кръжат над София в изчакване да се успокои вятъра, или да се насочат към други летища, поясняват от аеропорта.

Гражданите могат да се информират за полетите на сайта на летището.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук