Хиляди русенци прегърнаха апела „Направи добро в памет на Вики“

0

Хиляди русенци прегърнаха апела „Направи добро в памет на Вики“, който бе издигнат от нейни близки и колеги по време на бдението в памет на жестоко убитата 30-годишна Виктория Маринова – административен директор на TVN и водеща на предаване. Бдения имаше още в София, Бургас, Стара Загора, Плевен, Ямбол, Враца, Видин и Пловдив.

Хиляди русенци прегърнаха апелаПред Паметника на свободата в крайдунавския град се събраха много нейни близки, приятели, колеги и хора, които не я познават, но искат да изразят своята съпричастност. Те търпеливо чакаха на огромната опашка, която се изви пред паметника, за да изразят протеста си срещу реалността у нас, позволила да се случи толкова тежко престъпление. Русенци поискаха по-ефективни действия на разследващите, защото все още няма задържан във връзка със случая. Множеството оформи сърце от свещи, а над тях бяха поставили и снимката на красивото момиче.

Близки и колеги на Виктория отправиха и апел – всеки, който иска да я почете, да извърши едно добро дело към някого, тъй като такъв бил нейният мироглед, който бе възприет от присъстващите на бдението.

Със запалена свещ в ръка и минута мълчание събралите се на площада пред храм „Света Неделя” в столицата почетоха паметта на младата жена, а по-късно множеството се премести пред сградата на Съдебната палата, където на импровизиран протест хората изразиха недоволството си от случаите на безнаказаност в България. Чуха се и възгласи за оставка на правителството.

Десетки пловдивчани също се събраха на бдение в памет на убитата Виктория пред общината. Хората запалиха свещ и поискаха убиецът да бъде хванат в кратки срокове. Според събралите се ако мотивът е професионален, то в опасност е държавата. Ако пък става дума за лични мотиви, то младите жени не са в безопасност.

В Стара Загора журналисти запалиха свещ в памет на Маринова. Журналисти и други жители на града се събраха пред катедралния храм „Свети Николай Чудотворец“.

В Ямбол през деня имаше автошествие, а след него – и бдение.

И от полицията, и от прокуратурата твърдят, че е впрегнат целият ресурс на МВР. Огледите и разпитите продължават.

Днес от 10 часа близки и приятели на загиналата Виктория организират претърсване на района, в който бе убита, за да търсят нови следи и улики, които биха подпомогнали откриването на извършителите на тежкото престъпление.