Институциите: Работим по всички версии, нито една не е подценена

0
4013
Работи се по всички версии

Работи се по всички версии, нито една не е подценена. Това заявиха на брифинг с представители на медиите министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният прокурор Стоил Цацаров. По думите им, присъствието им в Русе е обосновано от обществената значимост на случая. На оперативното съвещание са били анализирани действията досега, координацията на работата на екипите на ОДМВР, ГДНП, прокуратурата, БОП и да се планират предстоящите действия по разследването.

Вътрешният министър уточни, че в Русе работят и психолози от Института на МВР, които са присъствали на всички действия до момента, за да могат с придобитата информация да оформят психопортрета на извършителя.

„Работим по всички версии, нито една не е подценена –  както възможността за случайно събитие – дело на човек с психически отклонения или планирано действие, извършено от лице с подобни характеристики, или продиктувано от личен мотив“, заяви министър Маринов. По думите му, всички находки, които се откриват и изземват, веднага се изпращат за експертиза към  Института по криминалистика.

„Ако имаше ДНК съвпадение, щяхме да го съобщим – би означавало, че сме разкрили извършителя. Не подценяваме и най-дребния факт, изследваме живота на жертвата както в личен, така и в професионален аспект“, каза още министърът.

Главният прокурор Сотир Цацаров допълни, че  е мобилизиран целият експертен потенциал на МВР.

„Ще следим разследването изключително внимателно. На базата на направения анализ са планирани действията, които предстои да бъдат извършени и ще осигурят доказването според възможните версии. Приели сме, че не изключваме нито една версия – свързана със случайно посегателство или свързана с планирано посегателство. Едно е ясно – извършеното е изключително брутално и жестоко“, допълни главният прокурор.