Хиляди русенци се включиха в „Да изчистим България заедно“

0
41
Хиляди русенци се включиха

Хиляди русенци се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“. По информация от Областната управа, към 15 часа в кампанията на територията на област Русе са се включили повече от 12500 души, което е своеобразен рекорд и към момента е с повече от 2000 души спрямо миналата година.
Над 100 служители на Община Русе се включиха в почистването на Лесопарка „Липник“. Само до обед те събраха над 90 чувала отпадъци.
В Лесопарк „Липник“ беше и почти целия екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите, заедно с екоминистъра Нено Димов.
Екипът на Областна администрация Русе, заедно с Асоциацията по ВиК, пък почисти част от Парка на възрожденците. Доброволците от администрацията чистиха района от Пантеона на възрожденците по посока Руското консулство.
„Акциите по почистване са добър почин, който трябва да продължи 365 дни“, каза министър Нено Димов. Според него личният пример на всички – на служителите на регионалните инспекции, на гражданите на Русе и останалата част от страната, е пример, който децата ще запомнят.
„Когато успеем да променим мисленето, когато успеем да се убедим, че когато всеки от нас пази, няма да има нужда от такива акции, това е най-бавното, но най-сигурното, за да запазим България чиста”, допълни той.