Добрата новина: „Капачки за благотворителност” дариха монитор на АГ-отделението в Добрич

0
151
„Капачки за благотворителност”

Нов пациентски монитор за наблюдение на родилки след секцио получи акушеро-гинекологичното отделение в добричката болница. Средствата за закупуването му са събрани от организаторите на инициативата „Капачки за благотворителност”. В момента родилното отделение разполага само с един подобен монитор.
В кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ бяха събрани 2 тона и 720 килограма капачки. Те бяха предадени за рециклиране срещу 860 лева. Сумата, необходима за закупуването на пациентския монитор надхвярля 1300 лева и е допълнена от Лайънс клуб – Добрич и от инициативата „Жълти стотинки”.
Организаторите на инициативата за събиране на капачки благодариха на всички дарители и заявиха, че инициативата продължава с нова цел.
Трите родилни зали, с които разполага отделението, не са ремонтирани от 15 години, а техниката в тях е остаряла. Едно електрическо родилно легло струва между 10 и 15 хиляди лева. То облекчава процеса на раждане и го прави по-малко травмиращ за самите майки, затова екипът на отделението се надява, че новата инициатива ще срещне разбиране у повече хора.
„Това е един апарат, който ще ни помогне на нас за пациентите, които са в ранния следоперативен период или следродилен, когато се налага да им проследяваме стойностите на жизнените показатели като кръвно, пулс – това нещо да става автоматично“, каза вр.и.д. завеждащ АГ отделение в МБАЛ – Добрич д-р Ивайло Петев.