Прерязаха лентите на нови придобивки в русенски селища

0
48
Прерязаха лентите на нови придобивки

Европейски и родни депутати прерязаха лентите на нови придобивки в русенски селища, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Членовете на Европейския парламент от групата на ЕНП /ГЕРБ/ Ева Майдел и Андрей Новаков, както и народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков участваха в откриването на нова детска площадка в центъра на село Босилковци /Община Бяла/. Комбинираната детска площадка е за деца до 12 години и в нея са монтирани беседка, детски люлки, комбинирано детско съоръжение за игра с пързалка и др. Обновено е осветлението в района. Предстои довършване на проектираното ново озеленяването в района. Площадката е по проект в спечелен конкурс „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда“;
По същия проект е изградена и нова детска площадка в квартал „Гара Бяла“. На нея са монтирани беседка, детски люлки, комбинирани детски съоръжения за игра с пързалка, клатушки и др.
Нов екокът със спортни терени беше открит в с. Екзарх Йосиф, община Борово. Изградени са 3 барбекюта на открито с мивки и течаща вода към всяко, маси с пейки, районно осветление, видеонаблюдение. Направени са още игрища за футбол на малки вратички и волейбол с необходимите за зрителите пейки. Изграден е детски кът с необходимите уреди за игра. Извършено е и залесяване в района.