Хлорните обгазявания – една от причините за репродуктивните проблеми в Русе

1

Това показва статистиката на медицински център в Русе, занимаващ се с репродуктивното здраве. Според д-р Александър Кунев причина за това са почти ежедневните обгазявания с хлор, на които Русе беше подложен през 80-те години на миналия век. Поколения жени сега имат сериозни  здравословни проблеми, най-честият от който е трудности при износването на плода при бременност, категоричен е д-р Кунев и допълва, че последиците от това ще продължат още не една и две години.

Репродуктивни проблеми има и при мъжете, при които качеството на спермограмата е паднала 3 пъти! Според  него причините за влошените показатели са неправилният начин на живот, некачествената храна и ранните полови контакти. Той уточни, че консервантите, използвани в хранителните продукти, действат на клетъчно ниво като хормони, които предизвикват ужасни последици за младите организми.

За една година през здравното заведение са минали близо 10 хиляди пациенти. Една трета от съвременните двойки имат репродуктивни проблеми. Най-често срещаните причини за тях са влошените показатели на спермограмата на мъжете и намаляващият яйчников резерв при жените, които на 35 – 40 години вече имат проблеми с овулацията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук