Хляб от 5 държави представиха на изложба в Русенския университет

0
Хляб от 5 държави

Повече от 50 вида хляб от 5 държави бяха представени на изложба в Русенския университет.

Експозицията е част от международен проект на асоциация „Дунавска мрежа за Европа“, в която съучредител е русенското висше училище и има за цел да покаже как правенето на хляб обединява общностите, както и да подчертае значението му като важна част от културното наследство. Участниците от Германия, Румъния, Хърватия, Сърбия и България представиха традиционните за техните страни празнични хлябове.

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм показаха свои разработки на хлябове, а екип от Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ поднесе хляб в знак на приятелство на г-жа Кармен Щаделхофер – президент на международната асоциация „Дунавска мрежа за Европа“ и поздрави аудиторията с няколко песни. Фолклорната група към пенсионерския клуб в с. Червена вода и гости от Румъния показаха традиционни за своите държави музикални изпълнения.

В началото на срещата ректорът проф. Велизара Пенчева отличи с плакет на Русенския университет г-жа Щаделхофер за приноса й в утвърждаването на името на университета в международното образователно пространство. За обогатяване на сътрудничество с местната общност в Сливо поле, Кристален знак на университета получи кметът Валентин Атанасов.

Проектът Хлябът ни свързва – Дай знак за приятелство по река Дунав! се реализира в партньорство между Русенския университет, Съюз на пенсионерите 2004 – Област Русе, Дунавска мрежа за Европа, Институт за виртуално и аудиторно образование към университета в гр. Улм, Германия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили