Хор „Св. Георги Победоносец“ с отличия от православен фестивал

0

С няколко отличия се завърна от участието си в четвъртото издание на Националния православен фестивал ,,Св. Св. Кирил и Методий” в Попово хор ,,Св. Георги Победоносец” при Общинския младежки дом в Русе.

Двудневният фестивал бе тържествено открит с литургия и водосвет от Н. В. Пр. Русенския митрополит Наум. Приветствено слово произнесоха заместник-министърът на културата Весела Кондакова, кметът на Попово д-р Людмил Веселинов и завеждащият отдел „Култура“ в Община Попово и директор на фестивала Петър Кирилов. Сред официалните гости бяха и председателят на Общински съвет – Попово Георги Георгиев, областни управители, спонсори и детско-младежки хор от Румъния. Организатори на събитието са Община Попово, Сдружение за фолклор ,,Цветница”, Българската православна църква, Русенската митрополия, Министерството на културата, а медиен партньор е Българската национална телевизия.

След края на конкурсната програма хорът изнесе самостоятелен концерт с православни песнопения от различни епохи. В рамките на фестивала се включиха над 300 участници, които допринесоха за популяризирането на българската духовна музика.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук